Yyterissä sijaitsevasta kartanosta ja sen lähistöllä sijaitsevista rakennuksta on kerrottu paljon tarinoita. Monet uskovat, että kyseisellä alueella kummittelee ja siellä on kuuleman mukaan muutamaan kertaan aaveita nähtykin. Kyseessä ei nyt ole vain yhden ihmisen mielikuvituksen tuotokset, vaan moni siellä vieraillut on kokenut jotain täysin selittämätöntä.

kartano

Tarina kertoo, että piharakennuksessa sijaitseviin kahteen siiloon olisi aikoinaan muurattu ihmisiä. Muutamat ovatkin kertoneet kuulleensa hiljaista puheen sorinaa siilojen lähellä, vaikkei ketään elävää olentoa ole mailla halmeilla. Joskus voi myös kuulla hiljaista gramofonin soitantaa pitkin rakennuksen käytäviä. Rakennuksen alapuolella kulkee ristiin rastiin pimeitä käytäviä, jotka ovat osittain veden peitossa.

kartano2

Pihapiirin harjakattoisen rakennuksen ollaan veikattu ennen olleen kirkko. Siellä vierailleen henkiparantajan kerrotaan sanoneen paikassa majailevan aivan uskomattoman määrän henkiä, jotka huutavat ja valittavat kovaan ääneen. Muutaman kerran on lautaseinän raoista nähty oudon valon liikkuvan toisessa huoneessa, vaikkei paikalla ole muita. Jotkut kertovat myöskin nähneensä oudon tumman hahmon seisomassa yläkerran ovella, kurottautuen heitä kohden.

kartano3

Yksi kuulemani tarina on kuitenkin jäänyt parhaiten mieleeni. Oli myöhäinen talvi-ilta. Eräs tyttö oli kävelemässä bussipysäkille pitkin pimeää tietä, joka sivuutti kartanoa. Hieman ennen kartanoa hänelle tuli sellainen tunne, että nyt olisi pakko vilkaista taakseen. Olkansa yli kurkistettuuaan tyttö havaitsi muutaman kymmenen metrin päässä perässään kulkevan hahmon. Vaikka olikin jo pimeä niin lumi ja kuu valaisivat sen verran, että hän erotti hahmon olevan pieni tyttö valkoisessa yöpaidassaan, ilman kenkiä. Pienen tytön olemuksesta huomasi heti, että kyseessä ei ollut ihminen, vaan aave. Hahmo seurasi perässä aina kartanon pääoven kohdalle asti, missä se sitten äkisti hävisi jälkeäkään jättämättä. En tiedä onko joku muu nähnyt pienen tytön vaeltelemassa kartanon läheisyydessä

Mainokset