Kummitustalojen asukkaat

Kummitustalon asukkaat – keitä he ovat?

Aaveet ovat yleisen käsityksen mukaan kuolleiden sieluja. Sieluista tulee aaveita, koska ne eivät voi tai pysty siirtymään toiseen maailmaan. Jotkut taas uskovat, että aaveet ovat paholaisen ilmenemismuotoja tai telepatian heijastuksia. Keitä kummitukset ovat ja mitä he meistä haluavat?

Ihmiset ovat uskoneet satoja vuosia, että joissakin taloissa kummittelee. Aavemaisia hahmoja on ilmestynyt salaperäisesti ja ne ovat kadonneet jälkiä jättämättä.

Aaveasukas voi ilmaista läsnäolonsa monin tavoin. Talossa asuvat ihmiset ja eläimet saattavat kuulla voihketta, valitusta keskellä yötä, nähdä outoja valoja, usvaisia hahmoja, seinien läpi käveleviä ihmisolentoja – tai jotain päät pudottavan karmivaa, eli päättömiä hahmoja. Kaiken lisäksi outoja selittämättömiä hajuja saattaa alkaa leijua huoneistossa, suljetuissa huoneissa vetää ja lämpötilat vaihtelevat äkkinäisesti. Valot saattavat syttyä ja samassa sammua. Esineet voivat alkaa kadota – tai jopa liikkua.

Kummitustalon asukkaat – keitä he ovat?Kummitustaloissa aaveet vaeltavat.

Joskus kummittelu loppuu kuin seinään kun tietty ihminen muuttaa pois talosta. Aave on häiriintynyt tai loukkaantunut kyseisen ihmisen läsnäolosta. Usein kummitustalojen historiasta voi päätellä, että niiden seinien sisällä on nähty murhenäytelmä – siksi monet uskovat kummittelun johtuvan siitä, että taloon liittyvän ihmisen henki on jäänyt maan päälle, vangiksi omaan menneisyyteensä ja seiniensä sisään. Usein kyseistä kummittelua tapahtuu vain tiettyinä vuodenaikoina.

Maailman kuuluisin kummitustalo lienee Borleyn pappila. Ennen kuin talo paloi vuonna 1939, siellä kerrottiin nähdyn aaveita – yleensä yksi ja samainen nunna – yli 200 kertaa. Talon palaessa aaveet kerääntyivät katsomaan liekkejä.

Kummitusten tehtäviä

Kummittelu voi näyttää vain rauhattoman sielun päämäärättömältä vaeltelulta, mutta monilla aaveilla sanotaan olevan tehtävä täytettävänään maan päällä, ennen kuin ne saavat rauhan.

Aave ilmestyy usein antamaan eläville jonkun tiedon. Joskus uutiset ovat hyviä: hämmästyttävän monissa tarinoissa kerrotaan aaveen johdattaneen aarteen tai rahojen luo. Monet kummitukset varoittavat ihmisiä vaaroista, yrittävät korjata jonkin tapahtuman vääryyden tai varmistavat elinaikanaan annetun lupauksen täyttämisen. Joidenkin aaveiden kerrotaan kärsivän rangaistusta pahoista teoistaan maan päällä.

Lue tarinat, jos uskallat!

– Puolassa aavenainen ilmestyi kerran hautausmaan ohi kulkeneelle miehelle. Nainen kertoi, ettei hän voinut levätä koska hänen lapsensa on haudattu kastamattomana. Aave katosi papin siunattua aaveen osoittaman haudan.

– Vartiomiehen aave ilmestyi ensimmäisen maailmansodan aikana keskellä tietä pysäyttäen ambulanssin. Aave katosi kuljettajan noustessa autosta. Tiessä, aivan ambulanssin edessä, oli valtava kuoppa. Ilman aavetta ambulanssi olisi murskaantunut sen pohjalle.

Kummitustalon asukkaat – keitä he ovat?”En voi levätä, koska lapseni on haudattu kastamattomana..”

 

– Aave pelasti vuonna 1964 erään detroitilaisen työläisen varmalta kuolemalta. Kone oli murskaamaisillaan hänet, mutta viime hetkellä mies sysättiin syrjään. Sen teki 20 vuotta aiemmin samankaltaisessa onnettomuudessa kuollut työmies – tai pikemminkin tämän haamu.

– Bettiscomben kartanossa, Dorsetissa säilytetään ihmisen pääkalloa, jonka väitetään huutavan jos se yritetään siirtää pois talosta. Kallon arvellaan kuuluneen eräälle 1700-luvulla eläneelle orjalle. Orjalle oli luvattu, että ruumiinsa lähetetään kotimaahansa haudattavaksi, mutta lupaus rikottiin. Kun ruumis alkoi huutaa haudassaan, se kaivettiin ylös ja vietiin hädissään kartanorakennukseen. Nykyisin jäljellä on vain kallo, mutta sanotaan että se huutaa yhä, verta hikoillen.

– Vuonna 1880 Lordi Dufferin heräsi yöllä huvilallaan Irlannissa ja näki ikkunan takana aavemaisen mieshahmon. Se liikkui nurmikon poikki ja kantoi selässään ruumisarkkua. Lordi juoksi puutarhaan ja kysyi mieheltä, mitä tämä oikein teki. Salaperäinen hahmo nosti kaameat, virnuilevat kasvonsa häntä kohti ja katosi siinä samassa. Kymmenen vuotta myöhemmin lordi Dufferin oli Englannin suurlähettiläänä Ranskassa. Lordin ja hänen perheensä oli tarkoitus osallistua vastaanotolle Pariisin Grand Hotellissa. Dufferin oli juuri astumassa hissiin huomatessaan, että hissinkuljettaja oli sama virnuileva mies, kuin näkemänsä aave. Lordi järkyttyi pahan kerran ja kieltäytyi menemästä hissiin. Hissi lähti matkaan. Hetken kuluttua hissi murskaantui kuilun pohjalle ja kaikki siinä olleet kuolivat. Koskaan ei saatu selville, mikä onnettomuuden oli aiheuttanut, mutta Dufferin oli varma, että aave oli pelastanut hänet.

Lue lisää kuuluisista kummitustaloista:

Karmeimmat kummitustalot: Hampton Court

Karmeimmat kummitustalot: Borleyn pappila

Karmeimmat kummitustalot: Winchesterin mysteeri

Karmeimmat kummitustalot: Tower of London

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s