Ufo havaintoja

Sää: Tapahtumahetkellä ukkosti, sade oli hetkeä aikaisemmin tauonnut ja taivaalla näkyi revontulia.
Kuvaus:
Neiti X (nimi ja sukupuoli muutettu yksityisyyden turvaamiseksi) istui tv-tasolla ja irkkasi kun jostain syystä hän katsoi sivulleen ja näki noin puolentoista metrin päässä humanoidin jossa vilkkui vaaleanpunaisia, possun muotoisia, valoja. Neiti X kävi ikkunan takana katsomassa oliota kaukoputkella nähdäkseen paremmin, tämän jälkeen hän palasi ja ojensi sormensa koskettaakseen oliota ja tarjosi tälle karkkia. Humanoidi valitsi vaaleanpunaisen kovan karkin ja poistui paikalta päästäen viuhahtavan äänen. Jälkeenpäin tarkastellessä havainnoitsija huomasi olennon jättäneen jälkeensä ruskean vanan sekä ektoplasmajäänteitä.

Arvio: Havaitsija on ufotutkija 86:n hyvä ystävä ja häntä voidaan pitää erittäin luotettavana. Neiti X harrastaa tähtitiedettä, joten taivaalliset kohteet ovat hänelle tuttuja. Neiti X:llä on myös lukuisia sieppauskokemuksia, joista todisteena useita implantteja mm. hampaissa, hän. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta jolloin hän muistaa kohtaamisensa humanoidin kanssa. Näiden seikkojen perusteella voidaan pitää varmana, että kyseessä tuskin on huijaus, tai minkään luonnollisen kohteen virhetulkinta.
Kaikenkaikkiaan Neiti X:än havainto on erittäin mielenkiintoinen ja olen vakuuttunut että tämä tapaus on luultavastikkin yksi merkittävimpiä ufotutkimuksen historiassa. Muukalaiset selvästikkin pitävät Neiti X:ää hyvin tärkeänä ihmiskunnan tulevaisuudelle, mikä muu selittäisi näin suuren kiinnostuksen? Kenties Neiti X tulee olemaan uuden paremman ihmisrodun kantaäiti jossain kaukaisella planeetalla maapallon tuhouduttua. Luokittelen tapauksen kolmannen asteen yhteydeksi.


Lentävä lautanen sieppasi joulukinkun

Aika ja paikka: 25.12.1997 klo. 0.02 Keski-Suomi
Sää: Tapahtumahetkellä taivas oli heikossa pilvessä, pakkasta oli noin 10 astetta.
Kuvaus:
42 vuotias sekatyömies oli juuri käymässä nukkumaan tukevan jouluaterian jäljiltä mutta jostain syystä hän päätti lähteä vessaan. Toimitettuaan tarpeensa hän meni vielä kerrostalon 3. kerroksessa sijaitsevan asuntonsa keittiöön yöpalalle. Hän vilkaisi ulos keittiön ikkunasta läheisen gsm-maston suuntaan ja näki siellä kaksi punaista valopalloa jotka leijuivat ilmassa liikkumattomina pystysuorassa rivissä. Pallot näyttivät liikkuvan havainnoitsijan kävellessä ikkunalta toiselle nähdäkseen valot paremmin, kuitenkin ne pysähtyivät aina kun havainnoitsija pysähtyi aivan kuin ne olisivat tienneet että niitä tarkkaillaan, alempi pallo sukelsi satunnaisesti metsänrajan taakse havainnoitsijan etsiessä parempaa näköalaa. Pallot tuntuivat liikkuvan sotillaallisen synkronisoidusti, toisen liikkuessa toinenkin liikkui. Noin kello kahden aikaan yöllä havainnoitsijaa rupesi nukuttamaan ja hän meni sänkyynsä ja nukkui sikeästi aamu yhdeksään saakka vaikka hän tavallisesti herää noin tuntia aikaisemmin. Mennessään keittiöön aamupalalle hän totesi että hänen joulukinkustaan oli jäljellä enää luu kun yöllä havainnon alkaessa siitä oli vielä puolet jäljellä, ilmeisesti muukalaiset olivat tutkimassa joulunviettotapojamme. Havainnoitsija ei myöskään muista nähneensä yöllä linkkimaston valoja ja pitää mahdollisena että nuo valopallot olisivat häirinneet niiden toimintaa, saattaa tosin olla että maston valot jäivät metsän taa piiloon sillä havainnoitsija ei muista nähneensä valoja useinkaan kun hän on tutkaillut yötaivasta (Tämä on kuitenkin tapahtunut ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevasta asunnosta sillä hän on juuri muuttanut kolmanteen kerrokseen).

Arvio: Puhuin havainnoitsijan kanssa puhelimessa ja hän vaikutti täysin järkevältä henkilöltä, hän on ollut nuorempana innokas bongari joten hän on kokenut taivaalla liikkuvien kohteiden havainnoitsija joten erehdyksen mahdollisuutta voidaan pitää pienenä. Kyseessä ei ollut selvästikkään mikään ihmisen tekemä lentävä esine, helikopteri olisi saattanut tulla kysymykseen mutta se että kohteita oli kaksi ja haivainnon pitkä kesto vievät pohjan tältä olettamukselta, paikallisen lennonjohdon mukaan alueella ei ollut lentokoneita tuohon aikaan yösstä. Kysymyksessä tuskin oli myöskään tähti taikka muu luonnollinen kohde sillä havainnoitsijan sanojen mukaan valot olivat selvästi lähempänä ja kirkkaampia kuin mitkään taivaankappaleet. Tapaukselle on mahdoton keksiä luonnollista selitystä joten luokittelen sen ensimmäisen asteen lähituntumaksi.


Sikari tuprutteli savua

Aika ja paikka: 2.9.1997 Jyväskylän lähettyvillä
Sää: usvaa, lämpötila nollan vaiheilla
Kuvaus:
Nuoripari oli ajamassa kotiinsa ystäviensä luona vietetyistä juhlista tarkka kellonaika ei ole muistissa mutta luultavasti se oli joskus kello 12 ja 4:n välillä yöllä. He nousivat juuri pienen kukkulan päälle harvaan liikennöidyllä tiellä kun kuljettajan vieressä istunut tyttöystävä huomasi horisontissa sikarinmuotoisen esineen joka näytti sojottavan pystysuorassa maasta ja sen taivaalle osoittavasta päästä nousi runsaasti savua. ”Katso UFO on tippunut maahan” hän sanoi poikaystävälleen joka mysöskin katsoi ja näki tuon sikarin. Sen luota kajasti myöskin valoa ja yläpäässä näkyi punaisia valoja. Peloissaan he kiihdyttivät vauhtia ja sikari jäi metsänreunan taakse. Aluksen kokoa taikka etäisyyttä he eivät halua arvioida.

arvio: Tapauksen tiedot vat hyvin puutteelliset enkä pysty niiden perusteella arvioimaan mitään. Havainnon suunnalla sijaitsee tehdas mutta sen yövuorolaiset eivät muista nähneensä mitään tavallisesta poikkeavaa. Luokittelen tapauksen yökvaloksi.


Säähavaintopallo säikytteli keskustassa

Aika ja paikka: 9.5.1998 huitsinneivaalan kirkonkylä
Sää: voimakas tuuli, lämpötila noin 10 celsius astetta
Kuvaus:
Noin 200 henkeä oli kokoontunut huutokauppaan Huitsinneivaalan torille. Tapahtuman ollessa lopuillaan alkoi taivaalta kuulua voimakasta hurinaa, eräs havaistija kertoo katsahtaneensa ylöspäin jossa seisoi paikallaan noin 100m halkaisijaltaan oleva hopainen kiekko. Hän kertoo myös että kiekon kyljissä oli havaittavissa ikkunoita joissa käveli useita noin 150cm korkuisi ihmisenkaltaisia olioita, moni muu paikalla olleista havaitsijoista vahvistaa tämän. Kiekko leijui paikallaan useita minuutteja ennenkuin nousi kovan vinkunan saattelemana huimalla nopeudella taivaalle tehden matkalla useita taitolentoliikkeitä. Useat paikalla olijoista saivat kuvatuksi koko tapahtuman videolle sekä ottamaan useita valokuvia, tällä hetkellä tämä materiaali on SUPOn hallussa.

Arvio:
Kyseessä on selkeästi säähavaintopallo josta heijastui suokaasukuplan läpi siivilöitynyt Venuksen valo, tähän viittaa mm. kohteen hopeinen väri. Tämä on looistava esimerkki massahysteriasta jossa aivan arkipäiväinen kohde saa yliluonnollisia piirteitä. Uskottavuutta tarinalta vie myös joidenkin kuvailemat mustapukuisten miesten vierailut tapahtuman jälkeen, monet kertojista ovat sentäs tajunneet häpeissään kadota maan alle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s